Nieuws Werken in de z...

Werken in de zuivelindustrie

  • Auteur: Robert Jan van Dijk
  • 3 augustus 2021
  • Artikel
Lees meer

Een bijzondere discipline binnen de food

Wanneer wij als consument aan zuivel denken, komen er verschillende soorten producten naar voren. Vla, kwark of yoghurt, maar zeker ook baby- en kindervoeding. Bekende en traditionele producten die zijn oorsprong vinden in melk. Door de producenten in de zuivelindustrie wordt melk op industriële wijze verwerkt tot een zuivelproduct.

De zuivelindustrie is divers en continu in ontwikkeling. Denk eens aan het steeds populairdere wordende eiwitpoeder. Om steeds nieuwe producten op de markt te kunnen brengen, zijn diverse aanpassingen in recepturen en processen nodig. Genoeg uitdaging en vernieuwing voor het personeel binnen de zuivelindustrie!

Binnen de zuivelindustrie staan verschillende processen centraal, waarvan de bekendste sproeidrogen, indampen en centrifugeren zijn. Dat maakt dat er ook verschillende functies binnen een zuivelfabriek zijn.

Welke functies zijn er binnen een zuivelfabriek?

We zoomen in op de fabrieksfuncties in de zuivelindustrie. Door de verschillende bewerkingen en processen is er werk voor verschillende procesoperators, vaak onderscheiden door Procesoperator A, Procesoperator B en Procesoperator C. Deze mix wordt gemaakt op basis van opleidings- en ervaringsachtergrond. De Procesoperators beheren en bewaken het productieprocessen en sturen de productiemedewerkers aan de lijn aan. Daarnaast verhelpen zij technische storingen en ondersteunen de Procesoperators de technische dienst bij onderhoudswerkzaamheden.

Naast Procesoperators, Productiemedewerkers en Technische dienst medewerkers zijn er ook leidinggevenden binnen een zuivelfabriek werkzaam. Vaak een combinatie van assistent teamleiders, teamleiders en productiemanagers.

Omdat voedselveiligheid binnen de food en daarmee ook binnen de zuivelindustrie belangrijk is, worden ook vaak schoonmakers of industriële schoonmakers ingezet om de voedselveiligheid en hygiëne te waarborgen.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Of wil je weten welke baan binnen de zuivelindustrie bij jou past? Neem dan contact met ons op, we staan jou graag te woord.

Voorraadtank

Voorraadtank

Bedieningspaneel

Bedieningspaneel

Wil jij ook vrijblijvend carrière advies ontvangen?

Onze collega's staan altijd voor je klaar. Neem gerust contact via onderstaande button.

Contact opnemen

Wil je meer lezen?