Klein flesje, grote missie

  • 3 februari 2022
  • Artikel

Yakult: klein flesje, grote missie

Zeg je Yakult, dan is de kans groot dat je direct denkt aan het iconische kleine flesje. Niet zo gek ook, want de opvallende vorm van het flesje is overal ter wereld hetzelfde. Zelfs het silhouet van het flesje wordt herkend!

Is het je weleens opgevallen dat Yakult altijd in flesjes van 65 ml wordt verkocht? Naast de praktische reden dat een klein flesje handiger in gebruik is, heeft het ook een hygiënische reden: een grote verpakking zou regelmatig een tijdje openstaan waardoor er ook andere bacteriën bij kunnen komen.

Productie.
De productie voor de Europese markt vindt plaats in Almere. Dagelijks rollen er in deze fabriek ruim één miljoen flesjes van de band. Deze producten worden in Nederland en andere Europese landen verkocht. Dat Yakult voor Nederland koos als Europese productielocatie, heeft verschillende redenen. Naast de uitgesproken zuivelcultuur, heeft ook de vereiste kwaliteit van het water hier een belangrijke rol in gespeeld. Dit ingrediënt moet zo zuiver mogelijk zijn en mag geen chloor bevatten. Op de productielocatie in Almere gebruiken ze grondwater dat op de Veluwe wordt opgepompt; dit is goed gefilterd en heel schoon drinkwater.

Maatschappelijk betrokken.
De missie van Yakult is om bij te dragen aan de gezondheid en het geluk van alle mensen over de hele wereld. Yakult past in een goede leefstijl en gezondheid moet voor iedereen toegankelijk zijn. In elk land waarin Yakult actief is ondersteunen zij dan ook lokale organisaties of activiteiten. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen de Yakult productielocatie in Almere en Voedselloket Almere. Sinds 2014 doneert Yakult wekelijks flesjes aan deze lokale voedselbank die ongeveer 600 families ondersteunt met (verse) levensmiddelen.

Iedereen is welkom!
Binnen Yakult heerst er een informele werksfeer. Persoonlijke groei van collega’s is belangrijk, waarbij er gekeken wordt naar jouw competenties en persoonlijke drijfveren. Daarom mag je óók solliciteren bij Yakult wanneer je nog geen ervaring hebt binnen de (zuivel)industrie.

Wil jij ook vrijblijvend carrière advies ontvangen?

Onze collega's staan altijd voor je klaar. Neem gerust contact via onderstaande button.

Contact opnemen

Wil je meer lezen?