We create chemistry

  • 8 maart 2022
  • Artikel

BASF: we create chemistry

“Chemiebedrijven houden bij de productie geen rekening met het milieu of de gezondheid van hun medewerkers”. Wie weet is dit jouw eerste gedachte, wanneer je hoort over een chemiebedrijf. BASF laat zien dat dit ook anders kan: zij willen een actieve bijdrage leveren aan een wereld die voorziet in een duurzame toekomst met een verbeterende levenskwaliteit voor iedereen.

We create chemistry.
Als het meest toonaangevende chemiebedrijf ter wereld combineren zij economisch succes met maatschappelijke verantwoordelijkheid. Elke dag werken zij aan oplossingen zodat zij het klimaat beter kunnen beschermen, optimaal gebruik kunnen maken van de beperkte grondstoffen en de groeiende wereldbevolking van voedsel, energie en schoon water kunnen voorzien.

De duurzame producten van BASF gaan langer mee, worden met minder grondstoffen geproduceerd of zijn op basis van hernieuwbare grondstoffen geproduceerd. Ook in de productieprocessen wordt er continu gezocht naar mogelijkheden om te verduurzamen. Zo is de productie binnen BASF sinds 1990 verdubbeld, maar is de CO2 uitstoot gehalveerd. Die halvering was mogelijk door de optimalisatie van de energiecentrales en productieprocessen.

Veilig werken.
Heerenveen is de Europese hoofdvestiging van BASF als het gaat om producten voor Printing & Packaging. Op deze locatie ontwikkelen en produceren zij bindmiddelen voor inkt. Je kan hierbij denken aan het produceren van grondstoffen, maar ook halffabricaten voor klanten. Bij BASF werken ze uitsluitend met water als oplosmiddel voor de bindmiddelen. Dit gebruik van water is een belangrijk gegeven als het gaat om duurzaamheid, maar ook voor de gezondheid en veiligheid van de medewerkers die met de inkt werken.

BASF als werkgever.
Hoewel BASF wereldwijd meer dan 117.000 mensen in dienst heeft, zijn zij altijd betrokken bij elke medewerker. Bij BASF geloven ze dat mensen de sleutel zijn tot lange termijn succes en dat iedereen talent in zich heeft; of je nu recent bent afgestudeerd of al jaren werkzaam bent binnen de industrie. Persoonlijke kwaliteiten en creativiteit van medewerkers wordt gestimuleerd en je krijgt alle ruimte om deze verder te ontwikkelen.

Wil jij ook vrijblijvend carrière advies ontvangen?

Onze collega's staan altijd voor je klaar. Neem gerust contact via onderstaande button.

Contact opnemen

Wil je meer lezen?