Groei door innovatie

  • 2 maart 2022
  • Artikel

Van Delft: groei door innovatie

“Van Delft, dat is toch die pepernotenfabrikant?” Dat klopt; al sinds 1880 dé ‘hofleverancier van Sinterklaas’. Dat Van Delft en pepernoten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn is niet gek, wanneer je je bedenkt dat de fabriek in Harderwijk de grootste en oudste pepernotenfabriek ter wereld is!

Naast de pepernoten kent Van Delft een breed assortiment van verschillende koekproducten. Deze producten worden naar meer dan 30 verschillende landen geëxporteerd. Wist je dat bijna alle huismerkkoekjes die worden verkocht in Noordwest-Europese supermarkten bij Van Delft vandaan komen?

Productie.
Naast de 90 meter (!) lange lopende-bandoven, vind je in de fabriek ook het ‘Koekjes Innovatiecentrum’. Hier worden smaken ontwikkeld en zijn er dagelijks proefsessies waarbij de nieuwe smaken uitgebreid worden getest door het chocolade ontwikkelteam. Van Delft staat bekend om de diversiteit in chocoladesmaken. De keurmeesters binnen Van Delft zijn dan ook streng: voldoet de smaak niet, dan gaat het direct terug naar het lab.

Innovatie.
Een belangrijk begrip binnen Van Delft. Zij innoveren door te investeren in medewerkers, machines en kennis. De komst van een eigen chocoladefabriek binnen de bestaande fabriek is hier een mooi voorbeeld van. Het chocolateren van producten werd eerder uitbesteedt, maar wordt nu volledig in eigen huis gedaan. Door dit proces in eigen beheer uit te voeren is de specialistische kennis van de medewerkers vergroot, verloopt het productieproces sneller en efficiënter en is het aantal transporten aanzienlijk verminderd.

Omzien naar elkaar.
Van Delft is een familiebedrijf waarbij omzien naar elkaar een belangrijke rol speelt. Dit geldt niet alleen voor de directe collega’s, maar ook voor de cacaoboeren. Van Delft werkt hiervoor samen met Cocoa Horizons; een foundation die de cacaoboeren ondersteunt in de opbouw van zelfvoorzienende boerengemeenschappen waarbij kinderen en natuur worden beschermd. De boeren die de chocolade voor Van Delft maken krijgen vanuit deze organisatie goed onderwijs, veilig drinkwater en gezondheidszorg. Het welzijn en de leefomstandigheden van de cacaoboeren wordt op deze manier verbeterd en er wordt een stabiele basis gelegd voor de toekomst van deze gemeenschappen.

Wil jij ook vrijblijvend carrière advies ontvangen?

Onze collega's staan altijd voor je klaar. Neem gerust contact via onderstaande button.

Contact opnemen

Wil je meer lezen?